Hoppa till innehåll

Hur ska vi tjäna mer som massör i DMT? Jobba effektivare.

Välkommen till Dala Massageteam Forum Hur ska vi tjäna mer som massör i DMT? Jobba effektivare.

 • Detta ämne är tomt.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #498
  Roger Dahl
  Moderator

  Vi får betalt per timme. Under senare  år har vi tjänat ca 200 kr ex moms. Detta belopp får vi oavsett hur många eller få vi masserar. Detta beslut har enligt de jag talat med beror på flera saker.

  Om vi bara skulle få betalt när vi faktiskt har någon på bänken skulle det vara svårt att hitta någon som vill jobba vissa tider på dagen när det inte så många vill ha massage.  På vissa event skulle det överhuvud talat vara svårt att hitta ngn som vill vara där.  Om vi ska ta ett totalansvar för Vasaloppen för massage så måste vi erbjuda alla massage även om de är få vissa tider och vissa lopp och det därför blir olönsamt för DMT som i sin tur påverkar vår timpenning mycket negativt.

  Det är även svårt att i förväg veta ungefär hur mycket man kan tjäna på att massera på de olika eventen. Det gör att det blir svårt för massören att ta steget att åka, ofta långa vägar, och massera på våra event.

  När man åker långt vill man veta att man får jobba så mycket man vill 0ch orkar. Detta för att kompensera för kostnader och tidsåtgång att resa långt. Tidigare var det många som bodde i relativ närhet till Mora. Nu har många av dom slutat så det är nästan uteslutande långresenärer kvar.

  Behovet av massörer varierar år från år. Svårt att veta när det behövs många respektive få massörer. Vi måste upprätthålla en viss servicegrad även om behovet ofta inte är så stort vissa tider. Exempelvis kan det komma en buss från Evertsberg med deltagare som brutit loppet. Då måste det finnas resurser på plats.

  Om man skulle differentiera tiden, några börjar exempelvis 12.00 och resten 15.00 när det verkligen behövs många så kan det vara svårt att komma in i Mora pga långa köer.

  Detta leder sammantaget till att det uppstår perioder när vi har mycket lite att göra och det inverkar mycket negativt till den timpenning som räknas ut i slutet av året. Första gången jag kom upp till Vasaloppet reagerade jag mycket starkt på detta och gör fortfarande. Men på grund av allt som ovan sägs är det svårt att hitta någon lätt lösning.

  I år har exempelvis 8 personer anmält sig till Stafettvasan. Jag har jobbat där i två år och det skulle räcka med 2 eller 3 massörer på sin höjd. En stor del av dagen sitter nästan alla på bänken och väntar på någon att massera. Behovet av massage verkar mycket litet.

  Men vem ska bestämma vem av de 8 som ska få jobba om alla vill det. Det skulle skapa ett stort missnöje hos dom som inte blir utvalda. Inte en så angenäm uppgift för den eventansvarige.

  Så frågan är knepig. Men vi medlemmar kan ju försöka att hitta en lösning som är bättre än den idag men även ta med argumenten för att låta alla som vill jobba och även väga in dom. Om vi hittar en lösning som fungerar så kommer vi kunna tjäna mer per timme.

  Roger Dahl

  Ordförande i DMT

   

   

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.