Om oss

Föreningen bildades 1996 för att ge skidåkarna massage i samband med Vasaloppet. Sedan har det visat sig att det behövs lika mycket massage under andra idrottsevenemang och att efterfrågan bara ökar för varje år. Idag är massage ett måste för de tävlande.

Som tävlingsarrangör gäller det att få tag i ett ganska stort antal massörer som behövs vid ett evenemang. En praktisk lösning är då att vända sig till Dala Massageteam och teckna ett avtal med oss. Vi är ungefär 80 utbildade massörer som arbetar med inriktning på idrotts­evene­mang. De flesta finns inom Dalarna men vi har också medlemmar från hela vårt avlånga land. Vasaloppet har idag vuxit till vårt största uppdrag. Vi ställer upp med ca 50 massörer under Vasaloppsveckan och masserar ett stort antal skidåkare.

Utöver Vasaloppet har vi avtal med Vansbrosimningen.

Vi har också fått förtroendet att ha hand om massagen under O-Ringen. Den stora oriente­rings­tävlingen äger som bekant rum på olika platser runt om i landet.

Ta gärna kontakt med oss för frågor angående massage vid evenemang.

Du som vill bli medlem i föreningen kan också höra av dig. Alla som vill är välkomna som medlemmar i föreningen. Om du vill vara med och massera på evenemang vill vi dock att du ska vara yrkesutbildad massör, inneha en giltig patient- och ansvarsförsäkring samt ha F-skattesedel. Då får du också kraftigt reducerat pris på den fortbildning som vi har två gånger per år.

Massage på idrottsevenemang